Almanya’ya göçmenlere iş ve mesleki danışmanlık hizmeti veren şirket uyardı
Yurt dışında iş ve mesleki danışmanlık hizmetleri veren LingoZet Kurucusu Zehra Şentürk Yavuz, insanların perde arkasında bilgi ve tecrübe eksikliklerinden faydalanan insanlar olduğunu söylüyor. “Bu kişilere hukuki yollara başvurmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Denklik başvurusunun reddedilme ihtimali olan adaylar için işlem başlatmıyoruz. Bunu kendilerine de iletiyoruz. Çalışan sayımızla değil, uygun adaylarla çalışmaya öncelik veriyoruz. Müşteriler” dedi.
Dünyanın dördüncü, Avrupa’nın ise en büyük ekonomisi konumunda olan Almanya, yüzbinlerce Türk’e ev sahipliği yapıyor. Mikrozensus’a göre 2022 yılı sonunda Almanya’da yaklaşık 1,3 milyon Türk vatandaşı yaşadı ve 1,53 milyon Türk Alman vatandaşı oldu. Yani Almanya’da 3 milyon Türk kökenli insan yaşıyor. Statista’nın Avrupa Birliği İstatistik Ofisi’nden edindiği bilgiye göre, Avrupa’da yaşayan 1,9 milyon Türk vatandaşının yüzde 68,42’si Almanya’da ikamet ediyor. Bunu Fransa, Avusturya ve Hollanda takip ediyor.
“PROFESYONEL FİRMALARDAN HİZMET ALMAYAN KİŞİLER MAĞDUR”
LingoZet Kurucusu Zehra Şentürk Yavuz, Almanya’ya göçün temel nedenlerinin kariyer ve eğitim fırsatları, ekonomik istikrar ve refah yaşam standartları olduğunu söyledi. Göç etmeye çalışırken bu yeraltı girişimlerinin tuzağına düşen insanlar var. Mağdurlar da sorunlarını bizimle paylaşıyor. Bu kişilerin mutlaka yasal yollara başvurmasını öneriyoruz. Ancak bu konudaki tek sorunun dolandırıcılık olmadığını da görüyoruz. Dijital platformlarda bilgi kirliliği üst seviyeye ulaştı. Bu nedenle insanlara en güncel ve doğru bilgiyi aktarmaya çalışıyoruz” dedi.
“ALMANYA’DA KARİYERİNİ DEVAM ETMEK İSTEYENLERE YARDIMCI OLUYORUZ”
Yavuz, “Türkiye’den Almanya’ya çalışmak için gitmek isteyen profesyonellere danışmanlık hizmeti veriyoruz. Almanya’nın birçok eyaletindeki partnerlerimizle iş birliği içerisinde süreçleri yürütüyoruz. İş yapmak isteyen kişiler bize başvurabilirler. Lisans ve lisansüstü mezunlarımıza iş bulma sürecinde rehberlik yapıyoruz.Ayrıca meslek lisesi ve önlisans mezunlarının Almanya’daki mesleki denklik başvurularını organize ediyor ve takip ediyoruz.Ayrıca iş kurmak veya yatırım yapmak isteyenlere de rehberlik sağlıyoruz. Çalıştığımız kurumlar aracılığıyla Almanya’daki gayrimenkulleri gösteriyoruz” dedi.
“ADAYLARIN REDD ALMASI İÇİN İŞLEMLERİ BAŞLATMIYORUZ”
Almanya’ya göç süreci hakkında bilgi veren Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Almanya’da Nitelikli İşgücü Göç Yasası çıkmadan önce bu projeye başlamıştık. Pandeminin sona ermesiyle birlikte yoğun talep almaya başladık. Bizi rakiplerimizden ayıran noktalar özgün, doğal, ilkeli, vicdanlı bir yapı kurmuş olmamızdır. ve empati odaklı çalışma sistemi. Mesela müşterilerimiz ‘Nitelikli İşgücü’. “Göç Yasası’nın kriterlerine uymadıkları takdirde onları hemen uyarıyoruz. Denklik başvurusunun reddedilme ihtimali olan adaylar için süreç başlatmıyoruz. Bunu onlara da iletiyoruz. Müşterilerimizin sayısına değil, uygun adaylarla çalışmaya öncelik veriyoruz” dedi.